Utflykt öster om Lund mot skrylle

Torna Hällestad Lanthandel

Vi startar på Stenkrossen i Lund och följer cykelleden österut mot Dalby. I stadsdelen Linero svänger vi av på den lilla grusvägen mot Hardeberga. Innan vi passerar Waldorfskolan har vi en vidunderlig utsikt över slätten mot Lund och Malmö.idare går turen förbi Rögle Kloster och de fiskrika dammarna i Rögle. Cykelleden korsar senare bilvägen mellan Södra Sandby och Dalby och vi fortsätter på skogsvägen via det mycket natursköna skrylleområdet fram till Åkestorp.

Vidare till Torna Hällestad med målet Torna Hällestad Lanthandel.Där väntar lunch eller fikastund ute om vädret tillåter, annars inne i lanthandeln och kanske en liten överraskning i form av historieberättande om Torna Hällestad och den forna järnvägen som passerade byn!

Efter välbehövlig paus vänder vi åter mot Lund och tar oss på den gamla järnvägsbanken till Dalby, en mycket säregen sträcka bland hästhagar, vackra ängar och gammal orörd skog.

Från Dalby går att cykla den vanliga asfalterade vägen längs bilvägen mot Lund eller passera nationalparken Dalby Söderskog och via mindre vägar nå fram till östra Lund och så småningom vara tillbaka på Stenkrossen efter en dags underbar cykeltur på elcykel eller vanlig hoj!